top of page

Overige opleidingen

Persoonlijk Leiderschap

In de huidige samenleving is leidinggeven niet meer uitsluitend weggelegd voor managers en werkgevers. Iedereen geeft leiding: aan zichzelf en aan anderen, in horizontale en verticale relaties, in werk en privésfeer. Hoe meer organisatiestructuren afvlakken, hoe groter de vraag naar mensen die op een open, authentieke manier zichzelf (en daardoor ook anderen) kunnen sturen. Persoonlijk leiderschap helpt je contact te maken met je innerlijk kompas en zo bewuster en proactiever in het leven en het werk te staan.

In de opleiding Persoonlijk Leiderschap word jij je bewust van je energie, je innerlijke kracht en de gedachten die je belemmeren om de beste versie van jezelf te zijn. Je leert leiding nemen over je eigen leven, je wordt zo niet alleen een beter mens, maar ook een betere en authentiekere leider.

 

Voor wie?

 • Voor iedereen die bewust en proactief in het leven wil staan.

 • Voor iedereen die wil handelen vanuit stilstaan en reflecteren.

 • Voor iedereen die voeding en inspiratie belangrijk vindt om wakker in het leven te staan.

 • Voor iedereen die begrijpt dat de eerste relatie die met jezelf is en dat je pas leiding kan geven aan anderen, als je jezelf kent en kan sturen.

 • Voor iedereen die zijn of haar impact op anderen beter wil begrijpen.

 • Concrete functies die in aanmerking komen voor deze opleiding: leidinggevenden, managers, zelfstandigen, vrije beroepen en alle mogelijke potentials.

Image by Patrick Schneider
Image by Alex Perez

Impact vergroten in groepen

 • Vergroot jouw kennis over groepsprocessen

 • Benut het potentieel van jouw team

 • Genereer impact in groepen door een nieuwe bril op te zetten: hoe voed ik de groep (of niet) en hoe voedt de groep mij (of niet)

In groepsprocessen zijn veel aspecten onzichtbaar. En toch zijn ze er wel. Wat er in een groep gebeurt kun je aanduiden met allerlei modellen en systemen. Dat is een prima manier om te begrijpen wat er gebeurt. Maar dan? Hoe ga je om met die kennis wanneer je zelf in een ingewikkeld groepsproces zit? Wat doe jij op zo’n moment of, misschien wel belangrijker, wat doe je níet? Hoe zeker voel je je, wat is het effect van je handelen?

In deze driedaagse training ga je een stap verder dan een modelmatige benadering van een groep. Je krijgt taal voor je eigen ervaringen en de complexe kant van het werken met een groep. Je krijgt kaders en opties om de dynamiek in groepen te doorzien en versterkt je eigen gedrag daarin. Je scherpt je instrumentarium zodat je jezelf effectief in groepsprocessen kunt inzetten.

Voor wie?

 

Deze training is voor jou als

 • je bereid bent om te groeien, kritisch naar jezelf te kijken en te experimenteren/risico te nemen met ander gedrag in een groep.

 • je zin hebt om te leren over groepen door zelf met al je intelligenties (hoofd/hart/intuïtie/lichaam) in een groepsproces te stappen.

 • je al eerder hebt gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling en je snapt dat je uiterlijke gedrag sterk gestuurd wordt door je innerlijke motieven wereld.

bottom of page