top of page

Over

Yannick Lierman

YannickLierman-expert-coach-seniortrainer-Emotionele-intelligentie.jpg
YannickLierman-expert-coach-seniortrainer-Emotionele-intelligentie.jpg

Mijn Missie

Emoties zijn complex. Een kluwen vol chaos waar je geen vat op lijkt te hebben, niet tastbaar, vaag, ronduit bedreigend soms. Daarom is het beter om emoties zo weinig mogelijk te tonen, te uiten of op in te gaan. Daarom worden ze vaak weggestopt. Herkenbaar?

Veel mensen gebruiken deze strategie omdat omgaan met emoties te moeilijk lijkt. Te overweldigend, te lastig, niks voor mij, ik kan dat niet! Het is mijn missie om dit misverstand de wereld uit te helpen. Ja, emoties zijn complex, maar zodra je ze verwelkomt en ervaart dat ze je iets belangrijks te vertellen hebben, worden ze heel wat minder bedreigend. Zodra je ze nieuwsgierig aankijkt, ontstaat er binnen de complexiteit een vorm van begrip, van grip, van openheid, ... soms zelfs van rust. 

 

Door emoties te verwelkomen, krijg je een verrijking die je leven en relaties niet alleen veel boeiender maar ook veel waarde-voller en authentieker maakt. Emoties zijn een bron van energie, en deze energie wordt de jouwe als je ze toelaat in je leven.  

 

Wil jij van 'good' naar 'great' gaan? Als leider, of in je persoonlijke relaties? Wil jij in deze transformatieve tijden een baken van rust en authentieke kracht worden? Dan nodig ik je uit op dit pad. Ik help jou om eenvoud in de complexiteit te krijgen en om taal te geven aan je voelen. Zodat je met helder inzicht en effectieve handvaten een gigantische persoonlijke groeisprong kan maken. 

Image by Nadia Valko

Mijn verhaal

Ik groeide op in een rationeel gezin. Over emoties werd niet gepraat. Emoties werden niet geuit. Ik hoorde huilen of ruziën achter gesloten deuren. Aan de buitenkant was alles perfect. Ik voelde echter dat er iets niet klopte.​

Rond mijn 30ste kwam ik in een intens proces terecht. Na 2 miskramen en een operatie luidde het verdict dat ik geen kinderen kon krijgen. De droom om mama te worden spatte uiteen. Ik ging in therapie, en merkte tot mijn grote verbazing dat dit werkte. Een grote ontdekking!

Aangemoedigd door mijn therapeute, schreef ik me in voor een vooropleiding voor therapeuten. Ik kwam thuis. Elke cel in mijn lijf zei 'this is it!'. 

De rest is history: ik volgde opleidingen, studeerde af, begon te werken als zelfstandig trainer en therapeut, en voelde wat ik nog steeds voel: dit is wat ik het allerliefste doe! Individuen en groepen in contact brengen met de diepere lagen van het leven, met de wijsheid van emoties zodat het leven zoveel waardevoller wordt.

 

In 2012 kwam Quinx op mijn pad, pioniers op het gebied van lichaamsgericht werk, authenticiteit, diepgang en verbinding. Iets klikte zo fundamenteel dat ik na een tijdje partner werd. En nog altijd ben, met evenveel trots als toen. 

Nu, weer 10 jaar later, is de tijd rijp om de kern van mijn werk, Emotionele Intelligentie, meer in het daglicht te plaatsen met een eigen aanbod en website.

YannickLierman-expert-coach-senior-trainer-Emotionele-intelligentie.jpg

My trademark? Simplicity in complexity!

Samenwerkingen

Quinx

Pioniers & changemakers in authentiek en holistisch (zelf) leiderschap

Trotse partner van het eerste uur.

HRD Academy

World-class learning experiences for trainers, coaches, HRM & leaders.

Aanbieder van mijn open opleidingen.

Het eerste huis

Blijvende veranderingen creëren voor mensen en organisaties.

Aanbieder van mijn open opleiding 'Impact vergroten in groepen'.

OOTF

Organisaties als bron van inspiratie en bruggenbouwers naar morgen.

Partner in veranderkracht.

Image by Nadia Valko
Yannick-Lierman-expert-trainer-Emotionele-intelligentie-meerdaagse-opleidingen.jpg

Opleidingen

 • Gestalt therapeut: IVC (1998-2002)

 • Gestalt facilitation of groups: IVC (2002 - 2003)

 • Body-Processing: Riane Malfait & Georges Wollants (2004)

 • Findhorn Foundation Scotland : various trainings (2006 - 2008)

 • Opleiding Bemiddeling: Mediv - met Diana Evers & Rudy Vandamme (2008)

 • Certificaat Prof Coach: Rudy Vandamme (2009)

 • Family Constellations diverse opleidingen en supervisie sinds 2005:

  • Frank van Mierlo (2005 - 2006 )

  • Henne Arnolt Verschuren supervisie 

  • Wibe Veenbaas 

  • Vidarte opleiding (2020-2021) 

  • Indra Torsten Preiss (2021)

 • Body Oriented Trauma Healing: Johannes Schmidt (2010-2011)

 • Healing of preverbal trauma - Andrea Wandel  (2015)

 • EFT (2013)

 • Chakras and Character Structures: patterns in the energy body - Anodea Judith (2020)

bottom of page